Nyheter

Nyhetsbrev Maj

Nyhet: Förlängt bredbands-avtal med Bredbandsbolaget
Föreningen har förlängt sitt avtal med Bredbandsbolaget och vi får i och med detta från och med 2018-06-01 en höjd hastighet från 100/100Mbit/s till 250/250Mbit/s för allas bredbandsuppkopplingar, och även telefoni ingår. Detta till samma kostnad som idag. I avtalet ingår också att du kan beställa en så kallad ”premiumrouter” från Bredbandsbolaget för att ersätta sin nuvarande router som man har kopplad till bredbandsuttaget. Denna router kan ev. förbättra det trådlösa nätverket (WiFi-nätet) i lägenheten genom att den har bättre antenner.

 

Nyhet: Nytt TV-avtal med Bredbandsbolaget
Vi har också ingått ett gruppavtal för TV vilket innebär att från och med 2019-03-01 har så har alla boende tillgång till T-1 Bas paketet (på Bredbandsbolagets information visas vilka kanaler som ingår). Man kommer i samband med detta att få en TV-box från Bredbandsbolaget som man fortsättningsvis skall koppla sin TV till.

 

Frågor och Svar

Vad gör jag om jag inte vill ha en lång sladd mellan bredbandsroutern och TV-boxen?

Eftersom de flesta av oss har sitt uttag från Bredbandsbolaget och sin bredbandsrouter i hallen så kanske det inte blir så snyggt att dra en kabel från routern till sin TV som antagligen finns i vardagsrummet. För att lösa detta så ingår det kostnadsfritt i vårt avtal en så kallad ”WiFi-brygga”. Denna kopplas till TV-boxen och gör att denna kan ansluta till routern via det trådlösa nätverket. WiFi-bryggan beställs, liksom premiumrouter, individuellt av var och en efter behov. Beställningar kan göras redan nu enligt bifogad info från Bredbandsbolaget.


Vad händer med dagens TV-uttag (Comhem)?

Comhems nät kommer att fungera fram till och med 2019-04-19 då detta avtal slutar att gälla. Dessa uttag kommer sedan inte längre att användas, och du kommer inte heller att kunna använda TV, telefoni eller bredbandstjänster från Comhem som utnyttjar detta uttag. Tänk på att säga upp eventuella personliga avtal som du har med Comhem och i god tid.


Vad händer om jag redan har ett TV-avtal med Bredbandsbolaget?

Om du har T-1 Bas paketet så kommer du inte att behöva betala för detta efter 2019-03-01. Om du har något annat TV-paket så kommer du att få betala mellanskillnaden i pris. Kontakta Bredbandsbolagets kundtjänst vid frågor.

 

Information att ladda ner

Nyhetsbrev i PDF

Information Bredbandsbolaget

Viktig information om brandsäkerhet